Een dikke middelvinger van de MRA naar de lokale democratie van Haarlemmermeer

Een dikke procesmatige middelvinger van de MRA naar de lokale democratie van Haarlemmermeer. Forza! heeft moeite met het proces van de Verstedelijkingsstrategie van de MRA. De vorige bespreking van de 1e versie was te vroeg voor inhoudelijke ideeën en tijdens de bespreking van de 2e versie ging het ineens al over de verdiepingsslag van wensen en bedenkingen. Versie 3 wordt niet meer besproken en hierna zet de MRA direct de stap naar het rijk en mogen wij in Haarlemmermeer aan het eind van 2021 instemmen met het beleid dat dan al vastligt.

Forza! concludeert dan ook dat de gemeente Haarlemmermeer en de gemeenteraad misbruikt worden voor schijninspraak. We mogen voor 1/33 deel inhoud toevoegen zonder dat het gehele speelveld te overzien is. Hoe kan het zijn dat dit proces nauwelijks nog democratisch te noemen valt? De sociale component is niet uitgewerkt, economie nog niet voldoende uitgewerkt, afspraken over woningbouw, nee we maken nog geen afspraken want die maken we in de raden zelf. Lees: wij mogen in Haarlemmermeer de woningen voor Amsterdam bouwen, die heeft met het eisenpakket iedere ontwikkelaar al de stad uitgejaagd.

Een investeringsstrategie, tja die ontbreekt vooralsnog ook. Forza! fractieassistent Juriaan Kos verwoorde het proces van de beleid als volgt: ”dit voelt als minachting van de raad, een dikke procesmatige middelvinger van de MRA naar de lokale democratie van Haarlemmermeer en andere betrokken gemeenten”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.