Mysterieuze bromtoon in Hoofddorpse wijk Pax

Haarlems Dagblad, 21 mei 2021

Er bromt iets in de Hoofddorpse wijk Pax sinds eind december. Niemand weet waar het geluid vandaan komt.

Na vragen van de lokale partij Forza! heeft de gemeente overal navraag gedaan, zonder resultaat. Het enige houvast is dat het laagfrequente geluid sinds eind december wordt gehoord.

Er zijn rond die tijd geen werkzaamheden of wijzigingen op de luchthaven Schiphol geweest. De gemeente heeft zelf geen werkzaamheden gedaan. „Navraag bij andere partijen, zoals hoogheemraadschap van Rijnland, KPN en Ymere, heeft tot dusver ook niet geleid tot bruikbare aanwijzingen.”

Wel is er in de omgeving van Pax eind 2020 een drukpersleiding gesprongen. Dit is door Rijnland verholpen. In januari is er bij Clausholm ook een drukpersleiding gesprongen. „Hier staat nu een transportgemaal. Op verzoek van een bewoner heeft Rijnland het transportgemaal een kwartier uitgezet. De overlast van het laagfrequente geluid bleef.


De antwoorden op onze vragen kunt u lezen door HIER TE KLIKKEN.

2 thoughts on “Mysterieuze bromtoon in Hoofddorpse wijk Pax

  1. Ook ik heb veel last van dat geluid.Woon in de Dunant straat en in de nacht is het goed te horen.Volgens mij komt het van het Nova College.Ik ben verschillende keren achter langs gelopen en hoor dat geluid.Ik denk sterk dat het van daar komt.W.s een generator of een warmtepomp die dag en nacht aan staat.Misschien kan daar eens naar gekeken (geluisterd)worden.b.v mijn dank. Hart.gr.

  2. ik woon in toolenburg en kan dus ook dat gebrom (ultra lage toon) horen,
    En kan dan niet slapen.
    Krijg er dan ook een behoorlijke hoofdpijn van.
    Laatste week niet gehoord val ook snel in slaap van vermoeidheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.