Forza! steunt Israël

Hoofddorp, 20 mei 2021

Op dit moment ligt de staat Israël wederom letterlijk en figuurlijk onder vuur en gaat gebukt onder een explosie van geweld en terreur. Het is onbegrijpelijk dat terwijl burgerdoelen in Israël vanuit de Gazastrook worden bestookt met duizenden raketten door de Palestijnse terreurorganisatie Hamas, de internationale gemeenschap juist Israël veroordeeld. En dat terwijl Israël alleen uit zelfverdediging reageert op regelrechte provocaties en oorlogsgeweld vanuit Palestijnse zijde.


Nederland en Israël hebben van oudsher een speciale band en de geweldsgolf vanuit Palestijnse zijde is onacceptabel. Ook Haarlemmermeer heeft een warme band met de Joodse gemeenschap. Forza! is daarom van mening dat wij als gemeente onze steun dienen uit te spreken richting de staat Israël, de enige echte democratische staat in het Midden-Oosten.


Wij hebben daarom vandaag het college van B&W verzocht om:

– Een steunbetuiging over te brengen namens de gemeente aan de Israëlische staat en de Israëlische ambassadeur in Nederland.

– Om uit medeleven en respect de Israëlische vlag te hijsen bij het raadhuis in Hoofddorp.

Wij gaan ervanuit dat het college ons verzoek accepteert en uitvoert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.