Geen cent meer naar Cebu!

Debat over subsidie voor vriendschapsband met Cebu City.

Afgelopen 15 april 2021 kreeg de gemeenteraad van Haarlemmermeer de volgende keuzes voorgeschoteld in het kader van de aankomende bezuinigingen: – Stoppen met de jaarlijkse subsidie van €100.000 of – De subsidie van € 100.000 te verlagen naar €75.000.

Forza! kiest uiteraard voor het eerste voorstel. De gemeente moet 20 miljoen euro bezuinigen. Onnodige uitgaven moeten stoppen zodat we niet al teveel op noodzakelijke dingen als onze lokale ondernemers en de voedselbank hoeven te bezuinigen. Helaas vind een meerderheid van de raad het prima dat belastinggeld van onze inwoners naar het buitenland verdwijnt. Zij noemen dat vriendschap. Deze ‘vriendschap’ levert onze gemeente echter niets op. Het kost ons al dertig jaar geld zonder dat we er iets voor terugkrijgen.

Veel raadsleden vergeten dat zij raadslid in Haarlemmermeer zijn voor de inwoners van Haarlemmermeer en geen raadslid in Cebu zijn of bestuurslid van een liefdadigheidsinstelling.

De dieptepunten van de avond werden door GroenLinks en de PvdA bereikt. GroenLinks raadslid Piet Schouten werd met feiten geconfronteerd door Forza! en besloot daarom maar kinderachtig zijn vingers in zijn oren te steken tijdens het betoog van Forza!. PvdA raadslid Rashanna Hussain is van mening dat de inwoners van Cebu belangrijker zijn dan de inwoners van Haarlemmermeer. Beide partijen willen samen met SRH een amendement indienen om juist niet te bezuinigen maar gewoon nog steeds jaarlijks €100.000 te doneren. Bezuinigen op de voedselbank, onderwijshuisvesting en onze ondernemers vinden deze twee partijen dus prima.

Forza! wil direct stoppen met deze zogenaamde ‘vriendschapsband’. Echte vriendschap kost niets en echte vrienden profiteren niet van de ander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.