De illusie van Disney World in Haarlemmermeer: Park21

8 april 2021

Wat een park met allure en groen en een recreatief walhalla had moeten worden, blijkt uiteindelijk de illusie van Disney World in Haarlemmermeer. PARK21 lijkt Forza! voor ons college en de ambtelijke organisatie net een maatje te groot. Ze krijgen het maar niet voor elkaar.

Uit een soort Klein Duimpjecomplex willen Haarlemmermeerse bestuurders alsmaar onze gemeente op de kaart zetten. Dat blijkt een dure hobby. Zo hebben we de Calatravabruggen en was daar ooit de Floriade met een verlies van minimaal € 6,3 miljoen, we hebben een megalomaan € 25 miljoen kostend honkbalstadion waar we nog jaarlijks € 0,5 miljoen in pompen en we hebben de verliespost die de raad besprak op 8 april 2021: PARK21. Forza! was altijd voorstander van de belofte die PARK21 ooit inhield, maar wil vooral graag realistisch blijven.

Het concept PARK21 is door bestuurlijk onvermogen verworden tot een zwart gat waar met miljoenen tegelijk belastinggeld in verdwijnt. Tot op heden € 8,1 miljoen. En nu komt de vraag vanuit het college of we daar nog maar even € 1,8 miljoen bij willen leggen want dat is nodig, zo wordt de raad voorgehouden? Maar nodig voor wat? Wat hebben die dik € 6 miljoen ons opgeleverd? De fractie van Forza! komt niet heel veel verder dan de PARK21-zomerweken met een pop-upcamping en een theaterfestival. Er is op papier veel bereikt, maar buiten nog steeds heel erg weinig. PARK21 is en blijft te groot en de belastingbetaler zal weer moeten gaan bloeden.

Wat Forza! betreft, heeft de belastingbetaler inmiddels wel genoeg gebloed en moeten we er een streep onder zetten,. De € 8,1 miljoen die al weg is, afschrijven, uithuilen en nooit meer doen.

Forza! heeft twee welgemeende adviezen aan het college en dat is om toch vooral geen grote broek aan te trekken als je maar kleine billen hebt en om ondernemen over te laten aan ondernemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.