Mysterieus laag geluid houdt bewoners Pax uit hun slaap

Tekst: HCnieuws.nl, 30-3-2021

HOOFDDORP –  Bewoners van de Hoofddorpse wijk Pax ervaren een laagfrequent geluid dat hen ’s nachts wakker houdt. Forza heeft hierover vragen gesteld aan het gemeentebestuur. Schiphol ligt in het vizier als boosdoener.

Fractievoorzitter Erik Vermeulen: “Wijkbewoners melden ons dat ze vlak voor de feestdagen van december 2020 het geluid voor het eerst hebben waargenomen. Ze zijn in eerste instantie zelf op zoek gegaan om de bron te lokaliseren maar zijn tot zover hierin niet geslaagd. Toen zijn ze naar ons gestapt.”

Samen met de bewoners heeft Vermeulen een rondgang door de wijk gedaan en zelf ook aardig wat grondgeluid geconstateerd. De lokale politicus kan echter niet met zekerheid vaststellen of wat hij waarnam hetzelfde geluid is als wat de mensen in de wijk uit hun slaap houd. Forza houdt rekening met wijzigingen op de luchthaven Schiphol waardoor het grondgeluid is toegenomen, of met werkzaamheden in de omgeving die zouden kunnen leiden tot een laagfrequent mechanisch geluid dat 24/7 kan worden waargenomen.

Vermeulen wil van het college weten of er rond 23 december wijzigingen plaatsgevonden op de luchthaven die zouden kunnen hebben geleid tot een toename van het grondgeluid. Of dat er andere omstandigheden bekend zijn die per 23 december kunnen hebben geleid tot de aanwezigheid van laagfrequente geluiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.