Bloemendaal verhuist eigen statushouders naar Haarlemmermeer

Haarlemmermeer.nieuws.nl/HCNieuws, 20-2-2021

Forza! heeft het college van Haarlemmermeer om opheldering gevraagd over de permanente huisvesting van 51 statushouders afkomstig uit Bloemendaal.

Alle gemeenten in Nederland zijn verplicht aan een wettelijke taakstelling te voldoen om een bepaald aantal statushouders in de gemeente te huisvesten. Bloemendaal heeft echter volgens Forza! deze taak van zich afgeschoven door de 96 statushouders die die gemeente moest vestigen, in andere gemeente te laten vestigen, waarvan de meeste naar Haarlemmermeer werden overgeplaatst.

Forza! Fractievoorzitter Erik Vermeulen heeft inzage gehad in de brieven die het college van de gemeente Bloemendaal naar de raad van Bloemendaal heeft verstuurd hierover en wil nu namens zijn partij opheldering van het college van Haarlemmermeer of dit de gemeente Haarlemmermeer extra sociale huurwoningen heeft gekost en of er ook door andere gemeenten statushouders op deze manier alhier worden gehuisvest. Dit kan betekenen dat het aantal gevestigde statushouders in Haarlemmermeer hoger ligt dan wettelijk verplicht doordat de gemeente 51 extra statushouders uit Bloemendaal heeft opgenomen. De lokale partij wil dus ook opheldering waarom de 51 statushouders die meetelden in de taakstelling van Bloemendaal in Haarlemmermeer worden gehuisvest, iets wat niet mag volgens de wettelijke taakstelling.

Forza! wijst in een reeks gestelde vragen aan het college erop dat de gemeenteraad van Haarlemmermeer niet op de hoogte was van deze regeling en wil weten wie in Haarlemmermeer verantwoordelijk is voor het maken van deze afspraken en regeling tussen Haarlemmermeer en Bloemendaal, aangezien de gemeenteraad niet op de hoogte is gesteld van deze regeling.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.