Hulp voor dorpshuizen Haarlemmermeer

Hoofddorp, 3 september 2020

Er komt financiële hulp voor de acht zelfstandige dorpshuizen in Haarlemmermeer.

Deze dorpshuizen moeten onroerendezaakbelasting (ozb) betalen aan de gemeente. Forza!-raadslid Erik Vermeulen vindt dat onterecht. ,,De wijk- en dorpscentra van de stichting Maatvast krijgen van de gemeente subsidie om de ozb aan de gemeente te betalen. De zelfstandige dorpshuizen krijgen die subsidie niet.’’

,,Het dorpshuis in Cruquius bedruipt zichzelf. Het krijgt geen subsidie en er wordt ook niet om gevraagd. Er moet per jaar wel 3374 euro aan ozb worden betaald’’, aldus Vermeulen. ,,Van dat geld kunnen dus geen activiteiten voor het dorp worden ontplooid.’’

VVD-wethouder Jurgen Nobel van financiën heeft toegezegd een oplossing voor deze zaak te zullen zoeken. Zelfstandige dorpshuizen staan behalve in Cruquius ook in onder andere Zwaanshoek, Nieuwe Meer, Zwanenburg, Haarlemmerliede, Nieuwe Brug en Spaarndam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.