Forza! wil messenverbod en preventief fouilleren invoeren

Hoofddorp, 28-8-2020

De fractie van Forza! wil dat de burgemeester voor delen van de gemeente een messenverbod gaat invoeren en toestaat dat de politie in deze delen preventief mag fouilleren.

Forza! vindt dat hiermee antwoord wordt gegeven op de zeer verontrustende toename van messenbezit en gebruik onder voornamelijk jongeren in de gemeente.

De fractie van Forza! heeft een reeks van schriftelijke vragen gesteld aan het college over de mogelijkheden voor het invoeren van een messenverbod en preventief fouilleren in delen van de gemeente.

Paul Meijer van Forza! wil met een messenverbod een krachtig bestuurlijk signaal afgeven tegen het toenemend messenbezit bij voornamelijk jongeren.

Paul Meijer: “ het lijkt steeds normaler te worden dat jonge kinderen met messen op straat rondlopen en geen besef hebben wat er allemaal mis kan gaan. We moeten hier paal en perken aan stellen om ongelukken te voorkomen”.

De vragen die de VVD in Haarlemmermeer recentelijk heeft gesteld aan het college over de “straatcultuur” heeft op de Forza! fractievoorzitter geen indruk gemaakt.

Meijer: “We missen oplossingen van onze liberale vrienden. Vragen stellen is niet zo moeilijk, maar kom dan net als Forza! met oplossingen. We willen allemaal een veilig Haarlemmermeer.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.