Forza! eist excuses van wethouder Booij tijdens debat honkbalcomplex

HCNieuws.nl, 25-08-2020

HOOFDDORP –  De gemeenteraad heeft donderdagavond andermaal een heftig debat gevoerd over het honkbalcomplex in Hoofddorp en de financiële steun aan beheersstichting ETO. Forza!-raadslid Erik Vermeulen voelde zich door sportwethouder Mieke Booij als leugenaar neergezet en eiste excuses. De PvdA nam het op voor haar eigen wethouder.

Wethouder Booij (links) en Forza! raadslid Erik Vermeulen tijdens het debat op 20-8-2020

De achtergrond van de clash tussen raadslid en wethouder was dat Erik Vermeulen tijdens het zomerreces intensief contact heeft gehad met Mieke Booij en haar ambtenaren. De voornaamste inzet van raadslid Vermeulen was om tot een voorstel te komen dat op brede steun kon rekenen. Vermeulen was ervan overtuigd dat dit was gelukt.

Wethouder Booij zei tijdens de discussie dat er in haar beleving slechts feiten zijn uitgewisseld. “Ik heb nooit mijn mening gegeven over het voorstel van Forza!.” Booij zei vast te houden aan het oorspronkelijke voorstel van het college. Vermeulen verbaasde zich over de uitspraken van de wethouder. Hij hekelde vooral haar ‘non-verbale communicatie’ en voelde zich belachelijk gemaakt.

Het voorstel van Forza! voorzag erin om ETO slechts minimaal te steunen en op actief op zoek te gaan naar een koper voor het stadion. Dat zou voor 1 januari 2022 tot resultaat moeten leiden. Volgens Erik Vermeulen blijft de schade voor de inwoners met dit voorstel nog enigszins binnen de perken.

Wethouder Booij meende echter dat het voorstel van Forza! te veel risico’s met zich meebrengt. Volgens haar staan er in het collegevoorstel meer waarborgen. Ook het college wil dat het honkbalcomplex wordt verkocht aan een derde partij. Booij zei dat zich al belangstellende ondernemers bij de gemeente hebben gemeld, maar die willen wel een zak met geld van de gemeente om het avontuur aan te gaan.

De wethouder kreeg steun van een raadsmeerderheid van VVD, HAP, CDA, PvdA, GroenLinks en D66. De alternatieve variant van Forza! vergaarde slechts dertien stemmen van Forza!, GroenLinks, CU-SGP, EEN, Gezond en SRH.

Een raadsmeerderheid stemde daarnaast voor een andere organisatiestructuur voor beheer van het honkbalcomplex. Nu is stichting ETO nog te veel verweven met honkbalclub Hoofddorp Pioniers. Ook wordt er gemikt op de toestroom van meer deskundigen.

Geschreven door: Frits Verhagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.