Forza! pleit voor lokaal hitteplan

Hoofddorp, 10 augustus 2020

Nederland heeft een Nationaal Hitteplan dat in werking treedt als het vier dagen achtereen warmer is dan 27 graden. Dat is deze week het geval. Daarom wil de lokale partij Forza! dat er ook een lokaal hitteplan komt.  

Forza! wijst erop dat ouderen en chronische zieken een extra risico lopen bij een hittegolf en dus meer aandacht verdienen, zeker in de coronatijd. Een lokaal hitteplan zou hiervoor uitkomst kunnen bieden om op lokaal niveau meer aandacht aan deze groepen te kunnen geven, aldus Forza!.

”De combinatie van corona en hitte kan veel mensen fataal worden en daarnaast is het door de coronamaatregelen vaak lastiger om mensen te helpen die last hebben van de hitte. Ook zal bij hitte het gebruik van airco’s toenemen en de deskundigen stellen dat niet duidelijk is of die bijdragen aan het verspreiden van het coronavirus”, aldus Forza! raadslid Jordy Schaap, die pleit voor het lokaal hitteplan waar in overleg met betrokken zorginstanties in Haarlemmermeer rekening wordt gehouden met het coronavirus en o.a. wijkverpleging en vrijwilligers worden ingezet die dagelijks langs zelfstandig wonende ouderen moeten gaan, om ze te behoeden voor uitdroging, verbranding en uitputting. 

Forza! wil daarnaast weten of de kwetsbare groepen genoeg in beeld zijn bij de gemeente tijdens de warme dagen en vraagt om een uitgebreide toelichting van de gemeente hierop. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.