Geen extra politie van minister Grapperhaus

NH Nieuws, 14 juli 2020

HAARLEMMERMEER – De gemeente Haarlemmermeer krijgt geen extra politie van minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. De burgemeester en korpsbeheerder van de Veiligheidsregio, Marianne Schuurmans, reageert teleurgesteld.

Tot onvrede van burgemeester Schuurmans. “Er is veel meer werk dan dat er mensen zijn die het politiewerk kunnen doen,” vertelt de burgemeester. “Voor de driehoek, met daarin de burgemeester, de officier van justitie en de teamchef van de politie, wordt het steeds lastiger om prioriteiten te stellen.”

Schuurmans stelt dat roofbouw dreigt omdat er landelijk ook steeds meer een beroep wordt gedaan op de politie in Haarlemmermeer. Bijvoorbeeld bij de inzet tijdens grote evenementen of de beveiliging na de moord op advocaat Derk Wiersum.  Ze wordt daarin volledig gesteund door de gemeenteraad.

Haarlemmermeer bestaat uit 31 dorpskernen, waarvan Hoofddorp de grootste is met zo’n zeventigduizend inwoners. Een dorp met steeds meer grote stadsproblemen, zoals criminaliteit.

Gisteren nog werd op klaarlichte dag een man doodgeschoten bij een flat aan de Opaallaan. Vorig jaar was er een dodelijke roofoverval bij een geldautomaat in de wijk Toolenburg en een arrestatieteam moest vorige maand een man van zijn bed lichten na een grote wapenvondst.

Het gaat om incidenten maar het blijft afschuwelijk en niet te voorkomen in een dorp dat al lang geen slaapkern meer is, luidt de algemene opvatting in de politiek.

Forza!-voorman Paul Meijer vult dat aan: “Haarlemmermeer telt veel dorpskernen, een heel uitgestrekt gebied om te controleren. Vooral in winkelcentra zie je steeds meer overlast van jongeren. De politie kan niet overal tegelijk zijn met de huidige bezetting.” 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.