Haarlemmermeer weet niet wie haar panden gebruikt

Hoofddorp 4 juni 2020 – In het actuele accommodatie plan blijkt dat het ultieme dieptepunt in het gemeentelijke vastgoedbeheer is bereikt. De rekenkamercommissie concludeerde in een vervolgonderzoek dat de gemeente Haarlemmermeer niet beschikt over de benodigde stuurinformatie op dit dossier. Stel je eens voor dat je als eigenaar niet weet wie er wanneer en voor welke huur gebruik maakt van jouw panden…. In onze gemeente kan het!

Bijdrage van Forza! in het debat

Wethouder Steffens ziet kennelijk geen enkele urgentie om orde op zaken te stellen in het maatschappelijke vastgoed van onze gemeente. Als we toch al 4 jaar inefficiënt gebruik maken van onze panden kunnen we het ook wel maken om 9 jaar(!) uit te trekken voor het accommodatieplan.

Door het voorstel wat nu voor ons ligt kunnen wij wederom jarenlang niet controleren op doeltreffendheid en doelmatigheid. Het is werkelijk schandalig dat we de komende 9 jaar in totaal verschillende tempo’s en vooral zonder samenhangende visie ons maatschappelijk vastgoed gaan beheren.

Forza! stelde voor om alles eerst in kaart te brengen alvorens hierover een besluit te maken. Helaas voelde andere partijen daar niets voor en vinden zij het eigenlijk allemaal best prima.

Naast Forza! hadden in eerste instantie ook het CDA en VVD kritiek. Maar bij de stemmingen, nog geen week later, bleek dat zij hun keutel hadden ingetrokken en toch voor stemde. Alleen Forza! stemde dus uiteindelijk tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.