Poging van PvdA om zwarte Piet in Haarlemmermeer te verbieden mislukt!

De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft met overtuigende meerderheid de afschuwelijke motie van de PvdA om Zwarte Piet de nek om te draaien verworpen. Zwarte Piet blijft welkom in onze gemeente! πŸ˜Š

Fractievoorzitter Paul Meijer zei tijdens de stemmingen over de motie het volgende:
β€œVoor ons ligt een door het landelijk partijbureau van de PvdA gefabriceerde motie om Zwarte Piet definitief de nek om te draaien. Een beter moment had de PvdA dan ook niet kunnen uitkiezen om met deze motie te komen. We leven in een tijd van flinke polarisatie waarin niets en niemand meer veilig is voor de linkse inquisitie. Vandaag is het Zwarte Piet en morgen zijn het onze straatnamen, standbeelden, historische gebouwen, Films, toneelstukken en zelfs afbeeldingen van Jezus zijn niet meer veilig voor de op hol geslagen meute.
De redelijkheid en nuance in het anti racisme debat is ver te zoeken.

Met deze motie begeven we ons op een hellend vlak. Het door de PvdA gewenste maatschappelijk debat is er al en wordt ook overal gevoerd daar hoeft de gemeente geen initiatief voor te nemen.

Als met het uitvoeren van deze motie al het racisme uit de wereld zou verdwijnen dan zouden wij van Forza! de eerste zijn om deze te omarmen. Maar we weten allemaal dat deze motie alleen nog maar meer olie op het vuur is en zal leiden tot nog meer polarisatie en misschien wel nog meer racisme. Zwarte Piet heeft de afgelopen decennia al een gedaanteverwisseling ondergaan. Wij vinden dat de politiek zich daar dus absoluut niet mee moet bemoeien. We ontnemen daarmee ook de inwoners de kans om zelf de verandering op gang te brengen. Wij vrezen dat we sowieso al nog weinig Zwarte Pieten zullen gaan tegenkomen dit jaar”.

Uiteindelijk stemden alleen PvdA, GroenLinks en D66 voor de motie. Forza! is blij dat de inwoners van Haarlemmermeer nog lang van deze mooie traditie mogen genieten.


5 thoughts on “Poging van PvdA om zwarte Piet in Haarlemmermeer te verbieden mislukt!

  1. Jullie blijven toppers. Ik ben onlangs verhuisd naar Apeldoorn, en zal daarom niet meer op jullie kunnen stemmen. En dat vind ik jammer. Blijf jullie wel volgen op FB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.