Forza! wil opheldering over nieuwbouwplannen in Hoofddorp

Bron: Haarlemmermeer.nieuws.nl, 26-6-2020

De fractie van Forza! Haarlemmermeer heeft in een reeks schriftelijke vragen om opheldering gevraagd aan het college van B&W nadat deze de nieuwbouw van 1540 nieuwe in Hoofddorp heeft afgewezen. Forza! raadslid Erik Vermeulen heeft dit verteld in een interview afgelopen zondag op Meerradio.

Hoogwaardige nieuwbouwwoningen

Projectontwikkelaar ‘PUP Real Estate’ heeft aanvankelijk het plan gevat om 1540 hoogwaardige nieuwbouwwoningen bouwen aan de Bennebroekerweg in Hoofddorp voor woningzoekende die deze hard nodig hebben zoals jongeren, studenten, expats en gezinnen met kleine kinderen. Volgens PUP is er een hoge vraag in Haarlemmermeer naar dit soort woningen.

Onnodig veel drempels

,,De gemeente Haarlemmermeer werpt onnodig veel drempels op en de samenwerking met de projectontwikkelaar wordt ernstig gefrustreerd door de houding van de gemeente”, zegt Vermeulen. Een andere ergernis van Forza! is dat de gemeenteraad niet bij de plannen is betrokken of geïnformeerd.

Mail

Vermeulen laat weten tegen over Meerradio dat de raad op 15 mei 2020 pas is geïnformeerd na een e-mail te hebben ontvangen van de projectontwikkelaar zelf. In de mail staat dat PUP begin juli 2019 bij de wethouders Mieke Booij en Jurgen Nobel het initiatief heeft ingediend voor de bouw van de woningen. Zij zijn volgens Forza! echter doorverwezen naar het Ondernemersplein waar vervolgens is aangegeven dat er van de 3 locaties die PUP voor ogen heeft er slechts één beschikbaar is om de plannen uit te voeren. Die plek is een terrein gelegen aan de Bennebroekerweg, naast het ‘Chinese’ hotel.

Gereduceerd planvoorstel

PUP heeft hun planvoorstel vervolgens gereduceerd naar 1.540 woningen en dit formeel bij het Ondernemersplein ingediend. Na enkele weken geeft het Ondernemersplein aan dat de gemeente het voornemen heeft om het plan af te wijzen op een vijftal punten. Als PUP deze punten weer wijzigt conform de wensen wordt het plan alsnog afgewezen.

Meer bouwplannen afgewezen zonder medeweten van de gemeenteraad

Volgens Forza! wijst de gemeente meer bouwplannen af zonder medeweten van de gemeenteraad en de partij verzoekt dus om een lijst met alle initiatieven die afgewezen zijn. De partij is van mening dat de gemeente enkel meldt aan initiatiefnemers dat dingen niet kunnen in plaats van dat zij meedenken of helpen met de ontwikkelingen. Voor Forza! is het onacceptabel in tijden van woningnood.

Meer schriftelijke vragen

Forza! zegt niet alleen te staan. Ook coalitiepartijen VVD, HAP Haarlemmermeer, CDA en PvdA hebben gezamenlijk schriftelijke vragen gesteld over de kwestie. Deze partijen zijn al eerder dan de oppositie op de hoogte door persoonlijke gesprekken met de projectontwikkelaar. In Meerradio zegt raadslid Vermeulen van Forza! dat deze vragen puur voor de bühne zijn geweest. ,,Dit is een voorbeeld van krokodillentranen huilen als iets niet doorgaat terwijl je zelf de hand er in had gehad om het wel door te laten gaan. Ook zij hebben de rest van de raad niet geïnformeerd, dus zo belangrijk vonden ze het niet’’, klinkt het uit de mond van Vermeulen voor Meerradio.

3 thoughts on “Forza! wil opheldering over nieuwbouwplannen in Hoofddorp

  1. Ook onze initiatieven van Circulair Wonen in Haarlemmermeer worden in de kiem gesmoord. De gemeente wil het niet. Hiermee laat het College zijn burgers in de steek! Bouwen Bouwen Bouwen is het motto….. Nou, mooi niet dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.