Miljoenen voor wegen Haarlemmermeer in onzekere tijden!

HCNieuws.nl, 17 mei 2020

Een grote meerderheid van de gemeenteraad stemt ermee in dat de gemeente dit en volgend jaar ruim 20 miljoen uittrekt voor de aanleg van wegen en andere projecten voor verkeer en vervoer ondanks de huidige coronacrisis. Dat bleek donderdagavond tijdens een digitaal debat over mobiliteit.

Tijdens de discussie sloten de fracties van Forza! en GroenLinks een opmerkelijk verbond in hun verzet tegen de plannen. Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! vroeg zich af of het wel zo verstandig is om zoveel geld te gaan uitgeven als er sprake is van een enorme economische krimp. “De schuldenpositie van de gemeente loopt op. Er wordt met miljoenen gesmeten alsof het niks is.”

Volgens Forza! is het zinvol om de lijst met projecten nog eens kritisch te bekijken en een deel te schrappen. Als voorbeeld noemde hij een fietstunnel in Cruquius. “Die wordt aangelegd omdat fietsers drie minuten voor het stoplicht moeten wachten. Dat kan makkelijk worden uitgesteld.”

Ook GroenLinks-raadslid Piet Schouten vond dat de gemeente in deze onzekere tijd pas op de plaats moet maken. Zijn fractie heeft berekend dat de gemeente tot 2023 180 miljoen euro plannen op stapel heeft staan om de mobiliteit te verbeteren. Schouten zag die vele miljoenen in een bodemloze put verdwijnen.


Forza! is niet tegen investeringen in het aanleggen en verbeteren van de infrastructuur, maar op dit moment willen wij enkel investeren in de hoogst noodzakelijke infrastructuur. Denk hierbij aan wat moet nodig is voor onze bouwopgave en verbetering van de bereikbaarheid van onze kernen. De overige projecten zonder prioriteit moeten wat ons betreft even ‘On Hold’ worden gezet.

Het is niet verstandig om in deze financiële onzekere tijden + het feit dat de gemeente al voor de crisis wist dat we na 2021 in de rode cijfers terecht zouden komen, ruim 20 miljoen te gaan investeren voor projecten die nu geen prioriteit zouden moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.