Meerderheid gemeenteraad steunt horecaondernemers niet

Tijdens de raadsvergadering van afgelopen 14 mei diende Forza! de motie ‘Laat de horeca in Haarlemmermeer niet verzuipen’ in.
Vanaf 1 juni mag de horeca voorzichtig weer open en omdat alles op anderhalve meter moet gebeuren kunnen de horeca ondernemers veel minder gasten kwijt op de ruimte die zij tot hun beschikking hebben.

Diverse partijen hadden weken geleden al vragen gesteld aan de wethouder maar daar was tot op heden geen antwoord of een concrete toezegging op gekomen wat de gemeente voor de horeca zou doen. Vandaar dat wij deze motie indienden samen met EEN Haarlemmermeer en SRH.

Het enige dat wij vroegen was dat de gemeente onze horecaondernemers zolang de anderhalve meter regels van kracht blijven zou toestaan meer buitenruimte te mogen gebruiken voor een terras zodat zij behalve hun kosten ook nog een inkomen zouden kunnen verdienen.

Wij kunnen nog steeds niet geloven dat de motie geen steun kreeg van een meerderheid van de gemeenteraad. VVD, HAP en D66 wilde antwoorden van de wethouder afwachten en het CDA noemde het zelfs een zeer onsympathieke motie.

Onze ondernemers hebben helemaal geen tijd om antwoorden af te wachten. Die moeten vandaag weten waar ze aan toe zijn zodat ze 1 juni direct uit de startblokken kunnen komen.
Er zijn helaas partijen in Haarlemmermeer die ego’s belangrijker vinden en zo de horecaondernemers in Haarlemmermeer de dupe hiervan laten worden.

VVD, HAP, CDA, D66, PvdA en Gezond Haarlemmermeer stemde tegen de motie.


6 thoughts on “Meerderheid gemeenteraad steunt horecaondernemers niet

 1. Dus partijen steunen de motie niet, vinden hem wel symphatiek, maar omdat deze door Forza! is ingediend stemmen we tegen (?) We wachten liever even de antwoorden van de Wethouder af! Door deze motie te steunen hadden jullie DIRECT de ondernemers kunnen helpen! Luister eens goed, dit gaat helaas om ego’s! Jammer dat uw bedrijf failliet is, maar we kunnen Forza! toch geen steun geven? Dus ondernemers u weet nu waar uw belangen wél behartigd worden.

 2. Schande Haarlemmermeer.
  Schaam julkie.
  De wereld is van ons allemaal.
  Corona treft ons allemaal.
  Regels zijn er om te helpen. Niet om geld aan te verdienen. Schaam jullie.

 3. Wat een sukkels bij vvd, hap, cda en d66. Eindelijk in deze hele crisis laat de gemeenteraad (althans een deel) van zich horen en komen zelf met actie en initiatief voor ons de ondernemers, gaan er een paar moeilijk zitten om doen omdat ze waarschijnlijk zelf er niet aan hebben gedacht dit in te dienen… ze blijven liever afwachten en in gesprek gaan dan iets te willen doen. lijkt wel een kleuterschool daar op het gemeentehuis. Top van forza om dit in te dienen en top van groenlinks, christenunie, srh en een Haarlemmermeer om dit wel te steunen. Maakt het de volgende verkiezingen weer wat makkelijker waar wel op te stemmen

 4. Dat er nog serieus gepraat word met de #KHN is ongehoord. Die club is echt niet meer relevant en vertegenwoordig al lang niet meer de horeca. Het belang van deze lobbyclub is het abonnement voor hun online reservering website.

 5. Wat erg!!!! Al die klote regeltjes. Italië is allang open en wij zitten weer vast aan al die zielige regeltjes. De horeca had allang open horen te gaan. Bouwmarkten kan wel maar horeca en overigens ook de sportscholen niet. Wat een krom gebeuren allemaal.

 6. Horeca is al niet veel in Hoofddorp waarom zou je ze dan helpen als gemeente? Stel je voor dat het strak gezellig wordt in Hoofddorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.