Forza! vreest chaos op Schiphol

Hoofddorp, 5 december 2019

De fractie van Forza! vreest chaos op Schiphol wanneer milieuorganisatie Greenpeace bij haar voornemen blijft om op zaterdag 14 en zondag 15 december een grote 24-uurs protestactie te houden in het hart van de luchthaven op Schiphol Plaza.

Beeld ©Getty Images

Greenpeace wil protesteren tegen het naar hun eigen zeggen grote aandeel van Schiphol in de huidige klimaatcrisis. De organisatie roept iedereen op die zich zorgen maakt om het milieu om zich aan te sluiten bij deze demonstratie. Greenpeace verwacht duizenden deelnemers.

De burgemeester van Haarlemmermeer heeft inmiddels besloten dat er belangrijke beperkingen worden opgelegd aan deze demonstratie. Zo mag de demonstratie niet binnen in Schiphol Plaza plaatsvinden. Greenpeace zegt in een eigen persbericht zich hier niets van aan te zullen trekken en gewoon door te gaan met voorbereidingen.

De fractie van Forza! vindt het recht op demonstratie een groot goed, maar deze demonstratie kan op heel veel andere plekken, waar reizigers en het vliegverkeer er geen hinder van hoeft te vinden. Fractievoorzitter van Forza! Paul Meijer vindt dat dit demonstratiefestival, zoals Greenpeace deze demonstratie noemt, prima in het Haarlemmermeerse bos kan plaatsvinden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.