Paul ‘Forza!’ Meijer staat voor duidelijkheid in de lokale politiek

Nieuwsblad Haarlemmermeer, 30 oktober 2019

Foto: Renata Jansen-Fotografie

HAARLEMMERMEER – Hij is oprichter van de lokale politieke partij Forza!, raadslid en fractievoorzitter. Paul Meijer is al lange tijd een opvallend gezicht in de raad. Hij weet precies waar hij politiek staat en dat verwacht hij van zijn collega’s ook. Meijer wil graag meer duidelijkheid in de politiek en echte discussie.

Vóór 2002 was hij nooit politiek actief. En toen was daar Pim Fortuyn. ”Die man maakte zoveel in mij los. Hij kwam met oplossingen voor grote problemen in onze samenleving. Ik denk dan aan migratie en veiligheid. Wat werd hij tegengewerkt door de machthebbers. Het liet mij niet meer los. Daarop ben ik zelf politiek actief geworden.”

Oud-gediende

Meijer begon bij de landelijke LPF. Later richtte hij Forza! op. ”Ik zit nu alweer lange tijd in de gemeenteraad. Inmiddels ben ik een van de oud-gedienden, maar nog altijd zeer strijdbaar.” Toen Meijer in de raad kwam, werd hij daar niet door iedereen met open armen ontvangen. ”Voor sommige politici waren we een beetje rare rechtse figuren die zeer behoudend zouden zijn. Maar goede tegenstand is niet erg. We brachten en brengen nu eenmaal een ander geluid dan veel politici die alleen maar over nota’s en regels praten. Bij ons gaat het over zaken die echt een rol spelen in het leven van de burger, zoals de veiligheid en het goed laten functioneren van onze samenleving. We waren en zijn een fris geluid in de politiek van Haarlemmermeer.”

Zou hij ooit landelijk de politiek in willen? Een vraag die hem vaker is gesteld. “Dat is lastig, want we zitten tussen PVV en Forum voor Democratie in en we willen niet meer verdeeldheid in de rechtse politiek. We zijn in vier verschillende gemeentes actief en dat gaat heel goed. Op lokaal gebied zijn we altijd bereid om uit te breiden.”

Contact met burger

Meijer geeft aan dat Forza! werkt volgens duidelijke lijnen. ”We zoeken veel contact met de burger. We merken na al die jaren dat de afstand tussen burgers en politiek nog steeds enorm is.” Over het huidige college is hij niet tevreden. ”Het is opvallend zo weinig als zij uitstralen. Er zijn amper speerpunten, terwijl er zo veel hot-items zijn. Ik denk daarbij aan de enorme woningnood. Dat speelt helaas nog steeds. Statushouders gaan voor en krijgen vaak de sociale huurwoningen. Het is en blijft, volgens ons, vreemd dat iemand tussen de 18 en 20 jaar. die hier al jaren woont en een huis nodig heeft, moet wachten. Waarom zou een ‘nieuwkomer’ dan wel direct geholpen worden? Dat begrijpen wij niet en je krijgt er alleen maar verwijdering door. En dat wil niemand.”

Schiphol

Over het belang van Schiphol is hij duidelijk. ”Dat is de economische motor van onze regio waar 60.000 mensen werken. We moeten daar heel zuinig op zijn en blijven. En vooral niet doorschieten met te extreme milieu- en klimaatmaatregelen. Al zijn er best punten waarover we willen praten, zoals het verplaatsen van vluchten van prijsvechters in de lucht.”

Forza! laat zich ook dit jaar weer horen bij de strijd tussen voor- en tegenstanders van Zwarte Piet. ”De eerste rel is helaas alweer een feit. Buurthuis Meerkoet in Lisserbroek wil zwarte pieten verbannen. Alleen roetveegpieten zijn nog welkom. Ze willen de lijn volgen van het Sinterklaasjournaal. De directeur van De Meerkoet, Maarten Askamp, gaat zijn boekje hierbij volledig te buiten.”

Meijer wil het Askamp moeilijk gaan maken en is hard in zijn kritiek. “Maatvast wordt gesubsidieerd van gemeenschapsgeld. Het is niet aan hem om inwoners, al dan niet verkleed als Zwarte Piet, te weigeren bij de deuren van onze buurthuizen. De buurthuizen zijn van iedereen. De meeste inwoners dragen Zwarte Piet een warm hart toe.” Forza! vindt dat het verbod direct van tafel moet en komt met schriftelijke vragen.

Voetbal

In zijn vrije tijd gaat Meijer graag naar Ajax. ”Dat is een lange traditie die ik niet wil missen. In het begin toen de Arena er net stond, ging ik samen met mijn vader, 22 jaar geleden alweer. We hebben daar toen vaste stoelen gekocht en daar heb ik nog altijd profijt van.”

Zelf is hij als keeperstrainer actief bij BSM in Bennebroek. ”Een prachtige club met enthousiaste mensen. Mijn zoon is 12 jaar en ik ga altijd met hem mee als hij moet spelen. Mijn dochter rijdt paard, dat volg ik ook zo veel mogelijk. Het is een heerlijke afleiding van mijn drukke leven. Hopelijk mag dit nog lang duren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.