Forza! woest om Zwarte Pietenverbod

Haarlemmermeer – Maarten Askam, directeur van Maatvast heeft zich de woede op zijn hals gehaald van de fractie van Forza! omdat hij heeft aangekondigd dat er geen Zwarte Pieten meer worden toegelaten in de buurthuizen en jongerencentra in Haarlemmermeer die bij Maatvast in beheer zijn.

In een brief aan de gemeenteraad heeft de directeur deze maatregel aangekondigd. De directeur wil geen discussie over Zwarte Piet en gaat het standpunt van het Sinterklaasjournaal volgen: Zwarte Pieten worden verboden. De directeur waarschuwt al van te voren dat wanneer er toch Zwarte Pieten zijn dat er geen gebruik gemaakt mag worden van de buurthuizen in de gemeente.

Dit laatste schiet fractievoorzitter Paul Meijer totaal in het verkeerde keelgat; “wat denkt deze overbetaalde en wereldvreemde directeur wel. Maatvast wordt gesubsidieerd van gemeenschapsgeld. Het is niet aan hem om inwoners, al dan niet verkleed als Zwarte Piet, te weigeren bij de deuren van onze buurthuizen. De buurthuizen zijn van alle inwoners. De meeste inwoners dragen, net als wij van Forza!, Zwarte Piet een warm hart toe. Onze inwoners gaan hier zelf over en niet de directeur”.  

De fractie van Forza! wil snel duidelijkheid van het college en heeft daarom al schriftelijke vragen aangekondigd. Deze maatregel van Maatvast moet direct van tafel. Forza! wil ook weten of deze Zwarte Pietenverbod is besproken met het college en of zo een verbod eigenlijk wel kan. Forza! overweegt ook om een motie in te dienen om de directeur dit verbod in te laten trekken zodat iedereen weer gewoon Sinterklaas, al dan niet met Zwarte Piet, kunnen gaan vieren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.