Forza! tegen onteigenen grond Groene As

Hoofddorpse Courant, 21 oktober 2019

Badhoevedorp – De fracties van Forza! en SRH hebben donderdag tijdens de raadsvergadering tegen de onteigening van grond gestemd die in Badhoevedorp nodig is om de zogeheten Groene As aan te leggen. Forza!-raadslid Erik Vermeulen zei dat de eigenaar van de grond de kans moet krijgen om zijn plannen uit te voeren en fractievoorzitter Rinus Beusenbeerg van SRH zei principieel tegen het onteigenen van andermans eigendommen te zijn.

De Groene As is een belangrijk onderdeel van het nieuwe Badhoevedorp dat ontstaat na de omlegging van de A9. De grond van de toekomstige groenzone is echter in eigendom van projectontwikkelaar Kennemerland Beheer, die niet bereid is om het aan de gemeente te verkopen.

Raadslid Vermeulen zei eerder tijdens de raadsvergadering dat hij de ontwikkelaar had gesproken en dat die hem had verzekerd dat hij het project van de Groene As veel goedkoper kon uitvoeren dan de gemeente van plan. Volgens hem moest de projectontwikkelaar de kans krijgen om dat waar te maken.

Wethouder Mariëtte Sedee van de centrumontwikkeling in Badhoevedorp verzette zich tegen uitstel van de stemming, omdat uitvoering van de plannen al zo lang op zich laat wachten. Zij vroeg de raad in te stemmen met onteigening. De gemeenteraad deed dat al eerder, maar dat besluit heeft geen goedkeuring gekregen van de Kroon. Daarom moest het overnieuw.

Een meerderheid van de raad vond het uiteindelijk niet nodig om de stemming uit te stellen. Wel werd ingestemd met een sessie over het onderwerp.

Als een particuliere onderneming maatschappelijke voorzieningen goedkoper aan kan bieden dan de gemeente in eigen beheer, verdient de oplossing die het meeste waar voor ons belastinggeld biedt de voorkeur. Niet pokhouterig vasthouden aan vastgeroeste processen.

Erik Vermeulen, raadslid Forza! Haarlemmermeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.