Kennismakingen met wethouder Marja Ruigrok

Het college van B&W heeft sinds januari een nieuw gezicht geplaatst in de gemeenteraad. De nieuwe, kersverse wethouder Marja Ruigrok uit Amsterdam. Op eigen initiatief heeft zij de afgelopen maanden kennis gemaakt met de raadsleden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer. Deze ontmoetingen vonden plaats op bijzondere en/of persoonlijke plekken van de raadsleden in de gemeente. Ook uiteraard met de leden van onze fractie.


Niet alleen een leuk initiatief om de elkaar beter en persoonlijk te leren kennen, maar ook zeer nuttig voor ons en haar om met elkaar van gedachte en ideeën te wisselen.


Marja trapte bij onze fractie af met Jordy afgelopen januari (in de sneeuw) bij de oude controletoren op Schiphol-Oost om het naast elkaar te leren kennen, ook uiteraard de standpunten inzake Schiphol met elkaar te delen en te praten over de lokale politiek, de geschiedenis en invloed (lusten en lasten) van de luchthaven op onze gemeente.


Daarna maakte ze met Erik Vermeulen bij zijn energie neutrale woning in Zwanenburg en maakte zij beide een frisse wandeling door Zwanenburg en spraken ze over de lokale lusten en lasten, onderhoud van de wegen, de verhoudingen met de gemeente en het energie- en duurzaamheidsbeleid.


In maart sprak ze af met Tjarda op een bijzondere en persoonlijke plek; ‘de Estafette’ in Hoofddorp. Daar had zij een indrukwekkend gesprek met enkele bewoners en met Tjarda zelf. Voornamelijk over de situatie van dakloze gezinnen en de opvang van ouders en kinderen in de gemeente.


En ten slotte afgelopen augustus een persoonlijke kennismaking met Michel van Dijk aan een terras in Toolenburg over activiteiten voor zwemveiligheid aan de plassen. Maar ook over gezinssituaties in Haarlemmermeer, het leger, hun achtergrond en de lokale politiek. En dat op vrijdagmiddag met een biertje erbij.

Onze fractie dankt de wethouder (Marja) voor dit zeer leuke initiatief dat zij heeft genomen en de leuke, maar vooral ook nuttige en fijne gesprekken. We hebben met de gesprekken elkaar leren kennen, begrijpen en kunnen wisselen en delen van ideeën. Het is inderdaad veel prettiger om elkaar persoonlijk op een bijzondere plek in onze mooie gemeente te leren kennen, dan op de eindborrel na een lange vergadering, avonds in het raadhuis.


Lees meer over wethouder Marja Ruigrok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.