Forza! wil harde aanpak voor het dumpen van huisdieren

Foto: Janneke van Densen-Koper

Forza! Haarlemmermeer wil harde aanpak voor het dumpen van huisdieren

De fractie van Forza! Haarlemmermeer heeft aan het college van schriftelijke vragen gesteld over het dumpen van huisdieren. Forza! wil een harde aanpak van deze huisdierendumpers binnen de gemeente Haarlemmermeer.

Diverse berichten

In een persbericht laat Forza! Haarlemmermeer weten dat zij de afgelopen weken diverse berichten hebben opgemerkt in de landelijke media over gedumpte huisdieren. Al deze berichten hebben geleid tot grote afschuw van het Forza! raadslid Jordy Schaap.

Achtergelaten

Schaap wil nu van het gemeentebestuur weten hoeveel huisdieren er dit jaar en vorig jaar in Haarlemmermeer zijn achtergelaten. Verder wil het raadslid weten in hoeveel gevallen de dierenbaasjes zijn achterhaald én ook daadwerkelijk zijn gestraft. Ook vraagt de raadsfractie zich af of het college zelf vindt of het opsporen van de eigenaren van achtergelaten huisdieren hoog genoeg op de prioriteitenlijst staat.

Kijken naar de mogelijkheden

Raadslid Schaap vraagt het college om te kijken naar de mogelijkheden om de eigenaren van deze dieren, ook gemeentelijke sancties op te leggen. Dit staat dan weer los van de reguliere straf die een eigenaar van huisdier krijgt, als deze zijn of haar huisdier verwaarloost of achterlaat.

‘Te belazerd zijn’

,,Het gebeurt nog altijd dat huisdieren worden gedumpt en achtergelaten door eigenaren die te belazerd zijn om voor ze te zorgen of ze naar het asiel te brengen. In het Verenigd Koninkrijk is het gangbaar om een levenslang zelfstandig houdverbod af te geven voor mensen die denken dat het oké is om op een dergelijke schofterige en harteloze wijze met dieren om te gaan. Ik zou graag zien dat, dat ook hier bij ons in de gemeente mogelijk gaat worden’’, laat Schaap naar de media weten.


Bron: Haarlemmermeer.nieuws.nl, 11 augustus 2019

11 thoughts on “Forza! wil harde aanpak voor het dumpen van huisdieren

  1. Heel goed idee er moeten echt zware straffen komen voor het dumpen van huisdieren het zijn geen wegwerpartikelen hoop dat jullie het voorelkaar krijgen

  2. Goed dat jullie hier vragen over stellen. Het wordt hoog tijd dat er zwaardere straffen komen. Een dier is wettelijk gezien nog altijd een ding, en dat anno 2019😢

  3. Helemaal eens. Wij hebben ook een hond (uit het asiel) en die nemen we gezellig mee op vakantie. Wij huren altijd een huis waar honden mogen komen.

  4. Prima idee! Maar veel belangrijker is het stoppen van broodfokkers en pretnestjes strafbaar maken. Toch te gek voor woorden dat de asiels overvol zitten en er mensen zijn die het in hun achterlijke hoofd halen om een nestje te nemen omdat ze het leuk vinden en het voor de kinderen ook zo leuk is. Raak je ze niet kwijt? In een doos en ergens dumpen. Die mensen moeten verschrikkelijk hard worden aangepakt en idd nooit meer dieren.

  5. Heel goed bezig en ja chippen en goede registratie verplichten. Eigenaren goed straffen en levenslang geen enkel dier meer bezitten 👍🏽

  6. Toppers👍 inderdaad zwaardere straffen, hogere boetes .het is te belachelijk voor woorden hoe ze met hun dieren omgaan ,dumpen alsof het afval is.😡

  7. Misschien helpt het als mensen voorlichting krijgen over het houden van dieren, de verplichtingen, de sancties op overtredingen, enzovoort. Ik pleit ook voor verplicht chippen en registreren van ieder huisdier, ongeacht of het gekocht is of gratis gekregen. En castratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.