Bewoners Spaardam weggezet als dom


Een artist impression van Spantenbouw

Bron: HCNieuws.nl, 7 mei 2019

SPAARNDAM – Raadslid Jordy Schaap van Forza! heeft zich gestoord aan de reactie van de gemeente op haar website en op social media op kritiek van inwoners van Spaarndam op het kunstwerk Spantenbouw in de wijk Spaarnebuiten. Hij wil dat de gemeente de betrokken bewoners haar excuses aanbiedt. Schaap heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Sommige wijkbewoners lieten op social media weten het beoogde kunstwerk ‘een achterlijk ding’ en ‘wanstaltig’ te vinden. De reactie van de gemeente liegt er volgens raadslid Schaap niet om. “De gemeente bericht dat de inwoners vooral aan het spuien zijn en dat ze maar onwetend zijn.” Volgens Jordy Schaap hebben bewoners hier woedend op gereageerd. Hij is van mening dat deze manier van communiceren beslist niet door de beugel kan.

Het raadslid meent dat met deze reactie de gemeente de betrokken buurtbewoners als onwetend heeft weggezet. Hij noemt dit kwalijk. Schaap vraagt het college wat het gaat ondernemen om in de toekomst dit soort berichten te voorkomen.

Het raadslid van Forza! is benieuwd waarom de bewoners van de wijk Spaarnebuiten niet zijn betrokken bij het besluit om dit kunstwerk te plaatsen. Jordy Schaap meent dat het beter was geweest het geld voor het kunstwerk te besteden voor extra speelplekken in de wijk.

De fractie van Forza! verwacht dat de gemeente haar excuses maakt en in het vervolg ook beter oplet over hoe de gemeente communiceert via haar kanalen, zo zegt Jordy Schaap. Daarnaast wil de lokale partij dat er beter wordt geluisterd naar de inwoners.

Jordy Schaap: ”Het bedrag van 27.000 euro dat de gemeente nu gaat investeren aan dit ‘kunstproject’ kan wat Forza! beter uitgegeven worden aan iets waar de inwoners van de wijk wel op zitten te wachten. Laat de ambtenaren maar in gesprek gaan met de inwoners van Spaarndam.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.