Reactie op vertrek burgemeester Onno Hoes

Burgemeester Onno Hoes

Fractievoorzitters uit de gemeenteraad van Haarlemmermeer hebben vorige week met verbazing kennis genomen van de mededeling van Onno Hoes dat hij niet gaat solliciteren naar de functie van burgemeester van de fusiegemeente. Hoes is nu bijna 1,5 jaar waarnemend burgemeester, maar kwam tijdens het schrijven van zijn sollicitatiebrief tot de conclusie dat hij geen termijn van 6 jaar ambieert.

Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza!, lid van de vertrouwenscommissie die met een voordracht moet komen voor de nieuwe burgemeester, laat de reactie over aan Forza! raadslid Michel van Dijk. “We hadden de indruk dat hij het wel naar zijn zin had in Haarlemmermeer en er ook voor wilde gaan. Onno Hoes groeide steeds meer in zijn rol als burgemeester met humor en de nodige zelfreflectie. Voor Forza! was hij een goede kandidaat voor het burgemeesterschap van Haarlemmermeer. Het zal gissen blijven waarom hij deze keuze heeft gemaakt.”

De fracties in de gemeenteraad zijn niet scheutig met namen van kandidaten die het wel zouden kunnen worden. Michel van Dijk is een uitzondering. “We zouden graag zien dat Hoofddorper, oud-wethouder van Amsterdam en oud-burgemeester van Leeuwarden Geert Dales gaat solliciteren. Een andere topkandidaat voor het burgemeesterschap zou Martin Bosma kunnen zijn, Tweede-Kamerlid voor de PVV.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.