Tweet wethouder Steffens over Baudet valt verkeerd bij Forza!

De fractie van Forza! heeft donderdag tijdens de raadsvergadering woedend gereageerd op een tweet van wethouder Marjolein Steffens-van de Water op de avond van de provinciale verkiezingen over de grote winnaar Thierry Baudet. Raadslid Erik Vermeulen stelde dat de wethouder haar geloofwaardigheid als onafhankelijk bestuurder heeft verloren en dat ze daarom zou moeten aftreden.

De steen des aanstoots was een tweet van Marjolein Steffens, waarin zij reageert op een passage uit het boek Voorwaardelijke Liefde van Thierry Baudet. In die passage schrijft de politiek leider van Forum voor Democratie dat vrouwen het liefst het bed delen met ruwe en ongebonden mannen. Baudet heeft veel kritiek gekregen op die stelling.

Het commentaar van Steffens bij de gewraakte passage was ‘Braken moet ik hiervan’. De wethouder gebruikte daarbij de hashtag stuitend.

Forza!-raadslid Vermeulen vond de boodschap van de wethouder niet kunnen. Hij wees erop dat ook in Haarlemmermeer veel mensen op Forum voor Democratie hebben gestemd en dat Steffens die mensen nu wegzet door zo te reageren op de politiek leider. Hij vond dat de wethouder de eer aan zichzelf moest houden.

Marjolein Steffens reageerde gelaten op de kritiek. Volgens haar was Forza! onterecht bezig met haar te ‘framen’. Steffens zei ze dat zij ook als wethouder recht heeft op vrijheid van meningsuiting. “Daar maak ik op Twitter ook regelmatig gebruik van.”

Steffens benadrukte dat ze niet heeft geschreven dat ze van de persoon Thierry Baudet moest braken, maar wel van wat hij heeft opgeschreven in zijn boek. De wethouder kreeg bijval van haar partijgenote, HAP-raadslid Sophie van de Meeberg, die erop wees dat juist politici van Forza! op Twitter geregeld mensen uitschelden en aanvallen.

Het glorieuze succes van Thierry Baudet bij de recente verkiezingen galmde sowieso na in de raadsvergadering. Erik Vermeulen feliciteerde Baudet met dat resultaat en somde daarbij de standpunten van Forum voor Democratie nog maar eens op. Dat schoot andere partijen in het verkeerde keelgat, die het betoog van Vermeulen een politiek statement vonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.