College wil geen nachttrein laten stoppen op station in Halfweg

De gemeente Haarlemmermeer is niet van plan de nachttrein tussen Amsterdam en Haarlem te laten stoppen op station Halfweg-Zwanenburg. Dat meldt het college naar aanleiding van vragen van politieke partij Forza!.

Forza! stelde eerder dit jaar vragen aan het college over de mogelijkheden voor het laten stoppen van de nachttrein in het noorden van Haarlemmermeer. De gemeente Haarlem en NS hebben het plan opgevat in 2019 een extra nachttrein te laten rijden tussen Haarlem en Amsterdam. En volgens Forza! zou die trein dus ook moeten stoppen op het station Halfweg-Zwanenburg.

VOLDOENDE

De gemeente vindt echter helemaal niet zo’n goed plan, zo blijkt uit de beantwoording van de vragen. Volgens het college biedt het openbaar vervoernetwerk tijdens het weekeinde een nachtbus van het Leidseplein in Amsterdam naar het station Halfweg-Zwanenburg, en is dat voldoende. 

Overigens is het college wel in gesprek gegaan met de NS over de mogelijkheden. Daaruit bleek dat er waarschijnlijk weinig mensen uit zouden stappen, vanwege de nachtbus die al rijdt, maar dat er ook nog eens extra kosten aan verbonden zijn, die de gemeente zelf moet betalen. 

NIHIL

‘Aangezien er nu al een goede nachtverbinding per bus bestaat, de toegevoegde waarde van de nachttrein vrijwel nihil is en de extra kosten voor onze rekening komen, zijn wij van mening dat het laten stoppen van de nachttrein tussen Amsterdam Centraal en Haarlem op het station Halfweg-Zwanenburg onvoldoende toevoegt aan het bestaande aanbod’, zo schrijft het college.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.