Wethouder Ruigrok praat met CRASH-bestuur

Wethouder Marja Ruigrok van Cultuur gaat op korte termijn in gesprek met het bestuur van oorlogs- en verzetsmuseum CRASH over de huisvesting in het Fort bij Aalsmeer in Aalsmeerderbrug. Dat zei zij donderdag tijdens de raadsvergadering in reactie op mondelinge vragen van Forza!-raadslid Jordy Schaap.

Schaap had in de krant en op de site van HCnieuws een artikel gelezen, waarin staat dat de gemeente het Fort bij Aalsmeer nooit heeft willen verkopen. Volgens hem is dat in strijd met uitspraken van toenmalig wethouder Derk Reneman, die wel degelijk heeft gezegd dat het fortcomplex te koop zou worden aangeboden.

Jordy Schaap stelde dat de vermeende koerswijziging bij de gemeente voor veel verwarring zorgt bij bestuur en vrijwilligers van CRASH. Hij vroeg zich af wat nu de laatste stand van zaken is.

Wethouder Ruigrok zei de uitlatingen van Derk Reneman niet te kennen, maar voor haar was het helder dat de gemeente nooit van plan is geweest om het fort te verkopen. Als onderdeel van de historische Stelling van Amsterdam is het complex de gemeente veel te dierbaar, zo liet Ruigrok blijken.

Er zijn echter wel plannen geweest om het fort op een andere manier te verhuren. Daardoor zou er geen plek meer zijn voor het museum. De gemeente zou van oordeel zijn dat het fort meer bezoekers zou moeten trekken en dat het CRASH-museum daarvoor te weinig open zou zijn. Wethouder Reneman was met het bestuur vorig jaar al op zoek naar een alternatieve plek.

Wethouder Ruigrok zei snel te willen praten met het CRASH-bestuur over de ontstane situatie. Mogelijk is er toch een mogelijkheid dat het museum in het fortcomplex kan blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.