Nachttrein moet op station Halfweg-Zwanenburg stoppen

Forza! wil dat de weekendnachttrein van Amsterdam naar Haarlem en vice versa ook gaat stoppen op het station Halfweg-Zwanenburg.

Forza! raadslid én Zwanenburger, Erik Vermeulen heeft hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.
De gemeente Haarlem en de NS zijn van plan eind 2019 een extra nachttrein te laten rijden tussen Haarlem en Amsterdam. Het kersverse raadslid wil dat het college bij de NS gaat bepleiten om de weekendnachttrein ook te laten stoppen op het station Halfweg-Zwanenburg.

Vermeulen: “Het zou fantastisch zijn als inwoners van Zwanenburg en Halfweg onbezorgd kunnen gaan stappen in Haarlem of Amsterdam en dan met de nachttrein naar huis kunnen. Met de komst van een nachttrein wordt ook de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van het dubbeldorp bevorderd en het kost de trein maar een paar minuten extra om te stoppen.”
Forza! verwacht dat het college bereid is om met de NS in gesprek te gaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.