Forza! wil zwangere vrouwen in de polder laten bevallen

Politieke partij Forza! wil dat zwangere vrouwen gewoon kunnen blijven bevallen in de Hoofddorpse locatie van het Spaarne Gasthuis. De partij vraagt het college hierover in gesprek te gaan met het ziekenhuis. 

Onlangs berichtte deze website over de op handen zijnde verhuizing van alle bevallingen in het Spaarne Gasthuis naar de locatie in Haarlem-Zuid. Hoogzwangere vrouwen moeten sinds 10 januari naar Haarlem om hun kindje ter wereld te brengen. Dit heeft tot gevolg dat zij in veel gevallen langer onderweg zijn naar het ziekenhuis.

De maatregel is niet goed gevallen bij politieke partij Forza!. De partij hoopt dat B & W ook van mening is dat dit een onwenselijke situatie is en vraag het college daarom met het Spaarne Gasthuis in gesprek te gaan om het besluit terug te draaien, in ieder geval wanneer sprake is van een spoedsituatie.

Als het ziekenhuis de maatregel niet ongedaan wil maken, hoopt Forza! dat de gemeente andere instanties de kans geeft een geboortecentrum in Haarlemmermeer op te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.