Subsidie Cultuurgebouw is ’geld verbranden’


,,We steken veel geld in de hobby van babyboomers die best meer kunnen betalen. Op deze manier verbranden we twintig miljoen euro per jaar.’’ –

Erik Vermeulen tijdens de raadsvergadering op 17-01-2019

21-01-2019

Forza!-raadslid Erik Vermeulen vindt het onbegrijpelijk dat Haarlemmermeer zoveel geld stopt in het Cultuurgebouw in Hoofddorp en alle dorps- en wijkcentra. Als ze meer ruimten commercieel verhuren is dat helemaal niet nodig, volgens hem.

Het Cultuurgebouw in Hoofddorp

Hij had dat nog niet gezegd of alle andere partijen vielen over hem heen. ,,Mijn broek zakt af’’, aldus Maaike Ballieux (GroenLinks). ,,Als ze extra inkomsten hebben van zaalhuur pikken wij dat als gemeente in’’, weet Herman Koning (CDA).

Wethouder Marjolein Steffens: ,,Ze mogen helemaal niet commercieel verhuren. Er zit een wereld achter voorzieningen als dorps- en wijkcentra. Ik hoop dat u zich daar eens in wild verdienen. Niet iedereen heeft geld voor ontmoetingsactiviteiten. Mensen zijn vaak blij dat ze twee keer per week samen met buurtbewoners kunnen eten.’’

Vermeulen lijkt dat niet van plan. Hij kent buurtcentra elders in het land die commercieel verhuren en dat moet dan in Haarlemmermeer ook gebeuren, vindt hij.

Geschreven door Bart Boele

Verschenen in het Haarlems Dagblad op 19-01-2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.