Zorgen bij Forza! over groot aantal autobranden

De fractie van Forza! maakt zich grote zorgen over de toename van het aantal autobranden vorig jaar in de gemeente. Uit een onderzoek van RTL-nieuws blijkt dat er in Haarlemmermeer 41 auto’s in vlammen zijn opgegaan. Voor Forza! is dit reden om schriftelijke vragen te stellen aan burgemeester Hoes.

Forza! wil weten hoe vaak er sprake was van brandstichting en of er daders zijn opgepakt. Ook spreekt de fractie haar verbazing uit over het gegeven dat er niets is gezegd over de toedracht en achtergrond van de autobranden vorig jaar in Savelsbos in Hoofddorp.

Fractievoorzitter Paul Meijer vindt het aantal autobranden onacceptabel en wil dat het college maatregelen treft om dit te verminderen. Meijer: “Autobranden veroorzaken een verhoogd gevoel van onveiligheid. Daarom moet het college met aanvullende maatregelen komen. Daarnaast dient de raad goed geïnformeerd te worden. Het hoge aantal van maar liefst 41 autobranden was mij volledig onbekend.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.