Tien ’toezichthouders open water’ erbij in Haarlemmermeer

Tien toezichthouders in Haarlemmermeer hebben een opleiding reddend zwemmen gevolgd. De gemeente overweegt nog eens veertig toezichthouders hetzelfde te laten doen.

De opleiding is een reactie op verdrinkingsgevallen in de Toolenburgerplas en het Haarlemmermeerse Bos, de afgelopen jaren. Politieke partij Forza! vond dat er op zomerse dagen toezicht moest komen, maar dat ging de gemeente te ver. Er zijn borden geplaatst, in meerdere talen, waar op staat dat er gevaarlijk zwemwater is. En er zijn tien handhavers opgeleid tot ‘toezichthouder open water’.

Forza stelde vragen aan B en W, omdat er geen toezichthouders in de recreatiegebieden werden gezien. Maar ze zijn er op drukke dagen wel degelijk geweest, is de reactie van het college. Bij het evalueren van het zwemseizoen 2018 wordt gekeken of de andere veertig handhavers ook worden opgeleid.

Door de fusie met Haarlemmerliede en Spaarnwoude krijgt de nieuwe gemeente er recreatiegebieden bij, maar daar zijn geen zwemlocaties. In recreatiegebied Spaarnwoude kan alleen worden gezwommen op Velsens grondgebied.

Lees onze vragen aan B&W met daarop de gegeven antwoorden HIER (klik op de link)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.