Gemeente: geen subsidie voor aanschaf Fokker F-28

Het college is niet bereid geld uit te trekken om te helpen bij het verwerven van een Fokker F-28 door het Nederlands Transport Museum. Dat antwoorden B & W op schriftelijke vragen van politieke partij Forza!.

De betreffende Fokker F-28 Fellowship in Mali

Het in Nieuw-Vennep gevestigde Nederlands Transport Museum (NTM) is momenteel bezig met fondsenwerving voor het verwerven van een oude Fokker F-28. Dit toestel, de oudste nog overgebleven F-28 in de wereld, staat al jaren weg te roesten op een vliegveld in het Afrikaanse Mali. Het NTM wil het vliegtuig graag naar Nederland halen, restaureren en toevoegen aan de collectie, maar daar is uiteraard flink wat geld voor nodig.

BIJDRAGE

Het museum begon daarom al een crowdfunding-campagne, maar ook politieke partij Forza! besloot een handje te helpen. De partij vroeg aan het college of dat bereid is een financiële bijdrage te doen. Het antwoord is ‘nee’. ‘Het Nederlands Transport Museum is geen onderdeel van onze museale infrastructuur’, zo laat het college Forza! weten. Daardoor komt dit initiatief niet in aanmerking voor subsidie, zo vindt de gemeente. ‘Mocht de museale infrastructuur in de nieuwe collegeperiode tegen het licht worden gehouden, dan biedt dit wellicht mogelijkheden voor het NTM.’

Daarnaast is er volgens het college nog een ander obstakel. ‘Wij hebben geen beleid om actief mee te werken aan het verwerven van museumstukken of hiervoor subsidie te verstrekken. Ook zien wij geen financiële ruimte om dit initiatief te steunen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.