Tjarda Reesink pakt sociale thema’s op

Persoonlijke omstandigheden brachten Tjarda Reesink (42) bij Forza! Haarlemmermeer

 

”Ruim vier jaar geleden had ik geen huis, twee schoolgaande kinderen en ik kreeg geen urgentie voor een huurwoning, dus ik had een probleem. Mensen zoals ik, thuislozen, bestonden toen officieel niet. Er waren rond die tijd verkiezingen en ik ben alle verkiezingsprogramma’s gaan lezen. Alleen Forza! stond voor een goede verdeling van sociale huurwoningen, dus op die partij heb ik gestemd.”

Reesink deed er alles aan om haar probleem op te lossen en leerde gaandeweg nog zestien thuisloze gezinnen kennen. ”Driekwart jaar later werd ik door Forza! benaderd of ik contactpersoon wilde zijn voor de groep Haarlemmermeerders zonder woning. Zodra ik een woning had en mijn leven weer op de rails kreeg, ben ik dat geworden. Er zijn tientallen lotgenoten. Inmiddels is de groep gegroeid tot bijna vijftig gezinnen.”

Er zijn inmiddels wel maatregelen genomen. Tijdelijke woningen aan de Etta Palmstraat en De Estafette zijn gerealiseerd. Reesink: ”Maar er is te weinig doorstroming en de ruggesteunregeling om mensen te begeleiden is nog steeds niet ingevoerd. De afgelopen jaren zijn er tweeduizend huurhuizen verdwenen en statushouders krijgen voorrang. Zo wordt het probleem niet opgelost.”

Sinds twee jaar loopt Reesink zich als fractiemedewerkster van Forza! warm voor het raadslidmaatschap. ”Ik moet nu steeds mijn mond houden. Ik kan niet wachten tot ik achter de microfoon zit.”

De activiteiten van Reesink blijven niet onopgemerkt. ”Als ik bij de Toolenburgerplas wandel, word ik door wildvreemden aangesproken. Dat is apart, maar ook heel prettig. Mensen weten me te vinden.”

Als raadslid zal Reesink zeker de sociale thema’s oppakken. ”Ik kom veel bij mensen thuis. Ik heb de nodige bagage daardoor kan ik makkelijker contact maken. Kennelijk straal ik iets uit dat die mensen aanspreekt”.

 

Dit interview met Tjarda verscheen op 8 augustus 2018 in het Haarlems Dagblad

Zoekt u contact met Tjarda?

U kunt haar mailen via: tjarda.reesink@forza.nu

of u kunt haar volgen via Twitter.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.