Wethouder Horn onder vuur door niet bestaande boete

Wethouder Tom Horn (PvdA) is vorige week tijdens de raadsvergadering onder vuur komen te liggen van een deel van de gemeenteraad, omdat een wet die gemeenten boetes oplegt als ze niet genoeg statushouders huisvest niet blijkt te bestaan.

De fractie van Forza! is boos. Fractievoorzitter Paul Meijer sprak grote woorden en vond dat de voorrangsregeling voor statushouders tenminste voorlopig moet worden opgeschort. “Het is echt te schandalig voor woorden.”

De PvdA wethouder heeft jarenlang gelogen dat wij statushouders voorrang moesten verlenen bij sociale huurwoning toewijzing, aangezien wij boetes zouden krijgen van het Rijk. Maar de door wethouder Horn voorgehouden boetes van het rijk blijken dus onwaar te zijn.

Een dergelijke wet is in de tweede kamer nooit aangenomen.

De VVD heeft met steun van Forza! aangegeven dat wethouder Horn in een brief helderheid moet geven over waar het nou precies mis is gegaan. Anders overwegen wij een motie van wantrouwen!

One thought on “Wethouder Horn onder vuur door niet bestaande boete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.