Politieke Column: Forza! vraagt wethouder om hulp

De fractie van Forza! ziet een probleem, waar onlangs nog een voorziening voor is getroffen, wederom ontstaan. Vier jaar geleden waren er enkele dakloze gezinnen (één- of twee-oudergezinnen) in onze gemeente die geen woonruimte hadden en in hun auto moesten slapen. Forza! heeft dit aanhangig gemaakt en toen heeft de verantwoordelijk wethouder ervoor gezorgd dat er in Hoofddorp tijdelijke voorzieningen kwamen.

Tjarda Reesink

De tijdelijke voorziening Estafette is nu ruim een jaar geleden geopend en is er een voorziening in de Etta Palmstraat. Het doel is dat de dakloze bewoners hier op adem komen en dat zij van daar uit kunnen doorstromen naar een andere woning. In de raad zijn een aantal maatregelen besproken waarmee deze doorstroom kon worden bewerkstelligd.

Forza! constateert echter dat hier in de praktijk niets van terecht komt. Veel mensen weten niet dat dit is afgesproken, waardoor dit niet is doorgevoerd. Hierdoor hebben diverse inwoners van de Etta Palmstraat en Estafette via woningnet (vierde huis) nog geen urgentie of huis kunnen krijgen, of mogen zij hun woonduur niet lang genoeg meenemen. In Haarlemmermeer kan je na ruim 18 jaar inschrijftijd in aanmerking komen voor een woning.

Veel dakloze gezinnen hebben een veel kortere inschrijfduur, maar wel een langere woonduur die niet altijd mee te nemen is. In de Etta Palmstraat zijn ook statushouders gehuisvest, maar die mensen stromen met een urgentie in korte tijd door naar een woning. Nu hebben enkele moeders in de Etta Palmstraat brieven gekregen dat zij over één of twee maanden uit hun tijdelijke woning moeten. Bij de gemeente krijgen zij geen hulp meer en bij Meerwaarde kan men ze ook niet helpen. Deze twee vrouwen staan volgens een brief van de verhuurder straks op straat.

Dat vindt Forza! onacceptabel en daarom heeft men afgelopen donderdag hierover vragen gesteld in de gemeenteraad. Doch de verantwoordelijk wethouder gaf te kennen in de raad niet op individuele gevallen in te willen gaan en gaf daarbij te kennen dat deze vrouwen ook een eigen verantwoordelijkheid hebben. Wij van Forza! zijn echter van mening dat deze twee moeders hun verantwoordelijk wel degelijk nemen. Deze vrouwen hebben een baan en zorgen goed voor hun kinderen. Dus wethouder, help deze mensen!

Tjarda Reesink

 

Deze column is geschreven door Forza! fractiemedewerkster en kandidaat-raadslid Tjarda Reesink en verscheen eerder in ”Nieuwsblad Haarlemmermeer” op 12-09-2018. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.