Forza! tegen komst Turkse weekendscholen

De gemeente moet niet meewerken aan de komst van Turkse weekendscholen in Haarlemmermeer. Dat bepleit de fractie van Forza! De lokale partij heeft het college van burgemeester en wethouders schriftelijke vragen gesteld.

Vorige week is er commotie ontstaan over het plan van de Turkse overheid om zogeheten weekendscholen op te zetten in Nederland. Er is ongerustheid ontstaan over dit plan. Ook een meerderheid in de Tweede Kamer maakt zich zorgen en vindt dat Nederlanders van Turkse afkomst beschermd moeten worden tegen het plan van president Erdogan, die op dictatoriale wijze steeds meer grip probeert te krijgen op Europeanen van Turkse afkomst.

Forza!-fractievoorzitter en lijsttrekker Paul Meijer: “De landelijke en lokale overheden moeten nu ingrijpen om de lange arm van Ankara te beteugelen. De Turkse overheid krijgt steeds meer invloed op Turken die in ons land en in onze gemeente wonen, waardoor de integratie wordt bedreigd en tweespalt in onze samenleving wordt aangewakkerd. En dat is wat wij van Forza! willen voorkomen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.