Forza! en CDVP stellen vragen over veiligheid recreatieplassen

Een jaar geleden vroeg de fractie van Forza! al aandacht voor twee verdrinkingen in Hoofddorp. Eén daarvan was aan de Toolenburgerplas. Begin deze zomer zijn er weer twee bijna-verdrinkingsincidenten geweest en afgelopen zondag is een vierjarig jongetje in de Toolenburgerplas verdronken.

Met betrekking tot de veiligheid bij recreatieplassen heeft de fractie van Forza, met steun van de CDVP, tijdens de Algemene Beschouwingen een motie ingediend om het advies van het NIVZ (Nederlands Instituut Veiligheid Zwemlocaties) op te volgen met betrekking tot de inzet van fysieke toezicht. Deze motie haalde het niet. Wel miljoenen naar dure bruggen en andere prestige projecten, maar 34000 euro voor Life Guards kan er niet van af.

Afgelopen zondagmiddag deed zich wederom een afschuwelijk verdrinkingsincident aan de Toolenburgerplas voor, waarbij een vierjarig jongetje is komen te overlijden. Voor bezoekers en omwonenden is dat een traumatische ervaring.

Forza! en de CDVP hebben het college van B&W Haarlemmermeer nu vragen gesteld. Want is de portefeuillehouder het met de fracties van Forza! en de CDVP eens dat:

1. Dat handhavers, die extra ingezet worden op dagen met mooi weer niet de oplossing bieden van veiligheid rond het water?
2. Dat het de hoogste tijd wordt dat de gemeente het advies van het NIVZ met betrekking tot de inzet van fysieke toezicht alsnog gaat opvolgen?

Forza!-raadslid Michel van Dijk & CDVP-fractievoorzitter Anneke van der Helm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.