Venniper Koninginnerit betaalde vermogen voor vergunning

De organisatie van de historische Venniper Koninginnerit in Nieuw-Vennep moest dit jaar onnodig een enorm bedrag voor aanvraag van de gemeentelijke vergunning betalen. Dat zei Forza!-raadslid Michel van Dijk vorige week tijdens de Vragensessie in de gemeenteraad.

De Venniper Koninginnerit wordt al sinds 2000 gehouden. Dit jaar deden er zo’n 140 equipes aan mee die in historische auto’s een toertocht door de regio rijden. Volgens raadslid Van Dijk was de organiserende stichting dit jaar 676 euro kwijt aan de vereiste vergunning. Vorig jaar lag dat bedrag nog rond de 300 euro. Het raadslid vroeg zich af of met deze extreme verhoging het particulier initiatief niet de nek wordt omgedraaid.

Burgemeester Onno Hoes betreurde de gang van zaken. Volgens hem was het opgelegde tarief het gevolg van de aanmelding van de stichting die had aangegeven dat zo’n 1000 mensen zouden meedoen aan het evenement. Dat was aanzienlijk meer dan het aantal deelnemers van vorig jaar.

De burgemeester zei dat die opgave op een fout van de organisatie berustte. Hij raadde de stichting aan een bezwaarprocedure te starten, zodat de gemeente kans krijgt om een en ander recht te zetten. Hoes zei dat hij deze kwestie wil bespreken bij de vaststelling van het nieuwe evenementenbeleid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.