Forza! valt over prijzengeld voor ‘Groenste Idee’

Het prijzengeld voor het ‘Groenste Idee’ van het NMCX Centrum voor Duurzaamheid in Hoofddorp is de fractie van Forza! Haarlemmermeer in het verkeerde keelgat geschoten. Fractievoorzitter Paul Meijer vraagt het college van burgemeester en wethouders ervoor te zorgen dat subsidie van de gemeente niet langer wordt gebruikt voor lucratieve prijzen van prijsvragen.

Het NMCX stelt 10.000 euro beschikbaar voor de inwoners of ondernemers die met groene ideeën komen voor Haarlemmermeer. Forza! vindt dat bedrag niet kunnen. “Kennelijk weet het NMCX van gekkigheid niet wat ze met al het subsidiegeld moeten doen”; zo stelt Paul Meijer.

Meijer wijst erop dat NMCX ook een prijsvraag in het leven heeft geroepen met de naam ‘Wat doe je met een ton?’ Bij deze wedstrijd worden prijzen weggegeven tot 2.500 euro.

De gemeente geeft elk jaar ruim 400.000 euro subsidie aan het NMCX Centrum voor Duurzaamheid. De voornaamste taak van de organisatie is inwoners en ondernemers adviezen geven over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid. Forza! vindt het de omgekeerde wereld dat inwoners en ondernemers nu met groene ideeën moeten komen.

Paul Meijer vindt de jaarlijkse subsidie een hoop geld dat moet worden opgebracht door de belastingbetaler. Zijn fractie is het daarom oneens met het feit dat een deel van die subsidie aan prijzengeld wordt besteed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.