Forza!: altijd noodbed voor psychiatrische patiënt

De fractie van Forza! vindt dat er voor mensen met acute psychische problemen altijd een noodbed beschikbaar moet zijn. Volgens wethouder Tom Horn van Zorg is dit niet altijd het geval. Dat zei hij vorige week tijdens een sessie van de gemeenteraad over mensen met verward gedrag.

Forza!-raadslid Michel van Dijk vindt ook dat er per direct doorlopend dag en nacht een hulpverlener beschikbaar moet zijn in de gemeente die de politie zou kunnen ontlasten. De politie heeft haar handen vol aan meldingen over mensen met verward gedrag. Vorig jaar waren er 635 meldingen, een stijging van 19 procent ten opzichte van 2016.

Ook andere fracties maken zich zorgen over de voortgang van een sluitende aanpak van de problemen rond verwarde personen. De gemeenteraad gaat op verzoek van Forza! binnenkort weer spreken over het onderwerp omdat een bespreking van een uur te kort bleek te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.