Ronselen op Schiphol blijft doorgaan

Taxironselaars op Schiphol zijn sinds een jaar verboden maar dat betekent niet dat ze zijn verdwenen. Chauffeurs met een vergunning hebben geen goed woord over voor de oplossing die door de lokale politiek is bedacht. POWned interviewt Forza! fractievoorzitter Paul Meijer op Schiphol. Forza! pleit in dit interview voor de invoering van de Poldermarinier.

Forza! is een voorstander van de invoering van de ‘poldermarinier’. Deze draagt geen uniform en heeft geen opsporingsbevoegdheden. Hij straalt wel gezag uit, is daadkrachtig en bevordert de leefbaarheid en veiligheid in dorpen en wijken. De ‘poldermarinier’ heeft daarvoor doorzettings-macht binnen de gemeentelijke organisatie. Hij praat met zowel de inwoners als de burgemeester en alles daar tussenin. De ‘poldermarinier’ is standvastig tot hij bereikt wat nodig is. Snelheid en doortastendheid zijn daarbij nodig, desnoods dwars door diensten, instellingen, procedures en culturen heen. Het belangrijkste doel is een dorp of wijk veiliger en meer leefbaar te maken. De ‘poldermarinier’ wijst inwoners en ondernemers op zaken rondom veiligheid en leefbaarheid, geeft tips, adviezen en verwijst door. De ‘poldermarinier’ weet een sfeer van urgentie op te roepen en handelt daar naar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.