Raadslid Van Dijk draait avond mee met de politie

Raadslid Michel van Dijk van Forza! heeft afgelopen weekend een avonddienst meegedraaid met de politie. Hij ging samen met politieagent Johan Dubbeldam op pad en kreeg daardoor een aardig inkijkje gehad in het diverse politiewerk in de polder.

Michel van Dijk: “Ik heb deze avond als zeer leerzaam ervaren. Bijna alle facetten van het politiewerk zijn aan de orde gekomen. Ook heb ik veel gesprekken met agenten mogen voeren waarbij opviel dat al deze agenten zeer betrokken zijn op de samenleving maar ook op elkaar.”

“Die betrokkenheid bleek toen een agent die avond een hachelijke situatie meemaakte op de A4 en met letsel naar het ziekenhuis moest. Er zijn echter ook zorgen en die hebben voornamelijk met de bezetting te maken.”

“Wijkagenten worden ook vaak ingezet voor de noodhulp en dan hebben ze minder aandacht voor de wijk. De wijkagent is erg belangrijk. Niet alleen vanwege zijn of haar sociale gezicht maar ook omdat ze de ogen en oren zijn van de politie. Ik had altijd al veel waardering voor onze vrouwen en mannen van de politie die zich 24/7 zich inzetten voor onze veiligheid in de polder. Door mijn ervaring is die waardering nog sterker geworden.”

Zowel Michel van Dijk als Johan Dubbeldam hebben tijdens hun avonddienst verslag gedaan op Twitter. Raadslid Van Dijk raadt het alle collega’s uit de gemeenteraad aan om ook een keer een dienst met de politie mee te draaien. Hij wijst erop dat de gemeenteraad over het vaststellen van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) gaat. Daarnaast stellen raadsleden regelmatig vragen aan het college over de politie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.