Geen toestemming voor Islamitische scholen

Persbericht

 

De Haarlemmermeerse gemeenteraad stemde afgelopen donderdag unaniem tegen de vestiging van Islamitische scholen in Haarlemmermeer.

 

Door twee Islamitische organisaties waren, onafhankelijk van elkaar, aanvragen gedaan voor de vestiging van Islamitische basisscholen binnen de gemeente. Hoewel eerdere aanvragen in de raad ook niet op een meerderheid konden rekenen is Forza voorman Paul Meijer verbaasd dat nu álle fracties tegen de aanvraag stemden.

 

“Sommige partijen die in het verleden wel voor een dergelijk voorstel te porren waren en doorgaans vooraan staan om Forza de maat te nemen als het om de Islam-kritische opstelling van deze partij gaat, stemden nu dus ook tégen de aanvraag voor de vestiging van een Islamitische school”, zegt Forza fractievoorzitter Paul Meijer.

In een heldere stemverklaring voor de raad gaf Meijer donderdagavond nog maar eens aan geen moeite te hebben met moslims maar wel met de islam, omdat deze ideologie de vrijheid van meningsuiting beperkt, tegen homofilie is en vrouwen en kinderen binnen de islam als tweederangs mensen worden behandeld. “We zijn niet tegen moslims als mens maar wel tegen islam als ideologie”, aldus Meijer in de raad.

 

In een toelichting zegt hij verder: “Forza is altijd al verklaard tegenstander van de vestiging van aparte Islamitische scholen, omdat deze de integratie dus in de weg staan en op veel van deze scholen de kwaliteit van het onderwijs beneden peil is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.