Omwonenden zijn overlast rond basisschool Het Braambos zat’

HCNieuws.nl, 2-04-2017

 

Omwonenden van basisschool Het Braambos in de wijk Floriande in Hoofddorp zijn de overlast van jongeren meer dan zat. Dat zei fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! donderdag tijdens het Vragenuur in de gemeenteraad. Hij vroeg of er geen bewakingscamera’s kunnen komen om de overlast te bestrijden.
Meijer zei dat afgelopen week een glijbaan bij de school met sokkel en al omver is gegooid. “Er lagen allemaal drankflessen bij. Het loopt daar de spuigaten uit.”

 

Burgemeester Theo Weterings was het incident in Floriande nog niet ter ore gekomen. Hij beloofde er navraag naar te doen bij de politie. Volgens de burgemeester kunnen er maatregelen worden genomen als daar aanleiding toe is. Weterings zei dat de jongerenoverlast in Floriande juist weer ‘van het netvlies’ was verdwenen, omdat er weinig tot geen meldingen meer waren.

 

Na de raadsvergadering werd bekend dat er niet alleen vernielingen zijn aangericht bij het Braambos. Er blijkt ook in de school te zijn ingebroken. De schoolleiding heeft daarvan aangifte gedaan bij zowel de politie als bij de gemeente.

 

De fracties van PvdA en CDA kwamen eerder tijdens de raadsvergadering met een verzoek om een aparte sessie te houden over jeugdoverlast. Volgens PvdA-raadslid Willem Klijn is dat een groeiend probleem in veel wijken. “Het lijkt erop alsof de bestaande voorzieningen niet aansluiten bij de behoeften van jongeren.”

 

Andere raadsfracties zagen niet zoveel nut om nader stil te staan bij deze kwestie. Volgens een meerderheid kan het onderwerp simpel worden meegenomen bij de geregelde sessies over het jongerenbeleid in de gemeente. Ook wethouder Marjolein Steffens-van de Water van Jeugdzaken had weinig behoefte aan een aparte sessie.

 

CDA-fractievoorzitter Mariëtte Sedee vond dat nogal ‘slappe thee’. Zij wees erop dat er een categorie jongeren is die te jong is voor de bestaande voorzieningen en te oud voor de speelplekken. Juist voor die groep zou wat moeten gebeuren. Maar ook dit pleidooi wist een meerderheid niet te overtuigen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.