Meerderheid raad tegen anoniem solliciteren

HCnieuws.nl, 4-03-2017

Een meerderheid van gemeenteraad is tegen het invoeren van anoniem solliciteren om discriminatie tegen te gaan. Een motie van Forza! over dit onderwerp werd donderdagavond slechts gesteund door de fracties van HAP, PvdA en GroenLinks. Opvallend was dat Forza! tegen haar eigen motie stemde.

 

De motie was oorspronkelijk van de fracties van HAP, PvdA en GL. Die besloten het voorstel vorige maand aan te houden om er eerst later over door te praten en te wachten op de uitkomst van een landelijk onderzoek naar de doelmatigheid van anoniem solliciteren.

 

Forza! keerde zich diezelfde vergadering tegen uitstel van de stemming. De fractie, fel tegenstander van anoniem solliciteren, wilde snel duidelijkheid. Ze besloot daarop de motie over te nemen en in te dienen. Burgemeester Weterings stak daar echter een stokje voor.

 

Daarom stond de gewraakte motie donderdag opnieuw op de agenda. PvdA-fractievoorzitter Chris Vonk deed nog een poging bespreking van de motie tegen te houden, omdat eerder is besloten de behandeling uit te stellen. Burgemeester Weterings wees hem er echter op dat de regels aangeven dat het elke fractie vrij staat om op elk moment een motie in te dienen.

 

De oorspronkelijke initiatiefnemers van de motie kregen bij de stemming geen steun van andere partijen. De fracties van D66 en CDA lieten weten tegen te stemmen, omdat er zonder de afgesproken nadere behandeling er onvoldoende duidelijkheid is over anoniem solliciteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.