Forza! wil dat college stopt met zoektocht naar AZC

HCnieuws.nl, 17-10-2016

De raadsfractie van Forza! wil dat het college van B en W stopt met de zoektocht naar een asielzoekerscentrum (AZC) in de gemeente. De partij heeft het college er schriftelijke vragen over gesteld.
Volgens Forza! is het zoeken naar een locatie voor een AZC onzinnig omdat andere gemeenten, die ook voorbereidingen hebben getroffen, claims aan het indienen zijn omdat de AZC’s er helemaal niet komen.

 

Het college heeft vorige maand met steun van een deel van de gemeenteraad besloten om voorbereidingen te treffen voor de komst van een AZC. Forza! Behoorde tot de tegenstanders omdat er volgens de partij helemaal geen AZC’s meer nodig zijn.

 

Fractievoorzitter Paul Meijer stelt dat het college onnodig gemeenschapsgeld verspilt. “Ik vind het onbegrijpelijk dat het college stug doorgaat met een duur locatieonderzoek terwijl het AZC er niet zal komen. Het is verspilling van gemeenschapsgeld en veroorzaakt onnodig onrust onder de bevolking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.