Forza! wil dat bussluis in Floriande open blijft


Bron: Nieuwsblad Haarlemmermeer

Hoofddorp -“Als het aan Forza! ligt dan blijft de bussluis permanent open voor alle autoverkeer, maar moet de veiligheid van scholieren van de Braambosschool wel worden gehandhaafd”, vindt Forza!-raadslid Michel van Dijk. Hij is van mening dat de openstelling ook goed is voor de ondernemers in het winkelcentrum Floriande, want die klagen steen en been dat de bussluis slechts buiten de spitsuren voor het autoverkeer open is.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van vorige week donderdagavond pleitte Forza!’s Michel van Dijk ervoor dat een onderzoek moet worden gehouden over hoe wijkbewoners het vinden dat de bussluis voortaan continu openblijft en dat versmalling halverwege de Waddenweg wordt aangepast. De bussluis is tijdelijk opengesteld omdat het verkeer in Floriande volstrekt vastliep vanwege de afsluiting op het kruispunt Molenaarslaan/Bennebroekerweg.

30 kilometerzone

Als daar de werkzaamheden volgens schema verlopen dan wordt de bussluis op 25 november weer dichtgedaan tijdens de spitsuren, maar dat vindt Van Dijk eigenlijk een brug te ver: ”Zoals bekend is Forza! groot voorstander voor volledige openstelling mits de leerlingenvan de Braambosschool niet in gevaar komen. Daarom zo een 30 kilometerzone moeten worden ingevoerd omdat in talloze andere straten in de polder ook een maximale snelheid van 30 kilometer is en/of wordt ingesteld. Er worden thans verkeerstellingen gehouden, dus het zou aardig zijn als we zo snel mogelijk daarna weten hoe de mening van wijkbewoners en automobilisten is. Daarnaast doen wij de winkeliers in Floriande een groot plezier mee want de beperking in de openstellingsuren is voor het winkelcentrum niet prettig. Forza! denkt alleen veiligheid maar ook aan de belangen van ondernemers.”  CDA-raadslid Fred van der Kwast steunde Forza! in haar betoog en gaf aan dat zijn partij altijd al een voorstander is geweest.  Die opmerking ontlokte bij de oppositiepartijen een riant hoongelach, want algemeen bekend is dat juist het CDA in het verleden zeer sceptisch was inzake openingsuren van de bussluis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.