Forza!: Geen moskee in voormalig Hema pand in Zwanenburg

Haarlems Dagblad, 24-09-2016

De gemeenteraadsfractie van Forza wil voorkomen dat er een moskee of islamitische gebedsruimte komt in de voormalige Hema in Zwanenburg.

Raadslid Michel van Dijk sprak donderdag in de gemeenteraad zijn verontrusting uit over de aankoop van het voormalige Hema-filiaal in winkelcentrum ’De Kom’ door Islamitisch Cultureel Centrum Bosnië Hercegovina. ,,We hebben dat deze week in Haarlems Dagblad moeten vernemen en er zijn veel bewoners in Zwanenburg ongerust over.’’

Van Dijk wilde van wethouder Adam Elzakalai (VVD) weten of die berichten kloppen. ,,Kan daar zomaar een gebedsruimte of moskee in komen? En hoe kunnen we dat voorkomen?’’

Elzakalai bevestigde het bericht. ,,Het pand is door die stichting gekocht en heeft als bestemming maatschappelijke doeleinden.’’ Op basis daarvan zou er volgens de wethouder een gebedsruimte in kunnen worden ingericht.

Voor het zover is, moet er een bouwkundige inspectie worden aangevraagd bij de gemeente. ,,En daar is geen aanvraag voor binnen’’, aldus de wethouder, die benadrukte dat er voorlopig geen sprake is van de komst van een moskee. ,,Maar we houden u op de hoogte.’’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.